Egyre javuló járványadatok: 137 új fertőzött, 12 halott

  • narancs.hu
  • 2021. június 6.

Katasztrófa

Már alig 600-an vannak kórházban.

137 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 008 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, írja vasárnap reggel a koronavirus.gov.hu.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy

  • elhunyt 12 beteg,
  • így az elhunytak száma 29 854 főre emelkedett,
  • a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 716 163 fő,
  • az aktív fertőzöttek száma pedig 59 991 főre csökkent,
  • 602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban,
  • közülük 68-an vannak lélegeztetőgépen.

Közben folyamatosan zajlik az oltás is, a beoltottak száma 5 260 418 közülük 3 989 525 fő már a második oltását is megkapta. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást. 

A világon 172 865 872 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 718 720 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.