December 30-án megkezdenék a Honvédkórházban az oltást

  • narancs.hu
  • 2020. december 15.

Katasztrófa

Még idén elkezdhetik a covidosokat kezelő egészségügyi dolgozók beoltását egy körlevél szerint.

A 444.hu értesülései szerint a Honvédkórházban dolgozóknak küldtek ki egy körlevelet, amelyben azt írják,  hogy nemsokára elérhető lesz a Pfizer-es COVID védőoltás, és jelentkezzenek már most azok, akik beadnánk maguknak.

A körlevél a beszámoló szerint tartalmatta, hogy a vakcina a tervek szerint december 28-án kapja meg az európai engedélyt, így 30-án már érkezik is oltóanyag a Honvédkórházba. Az oltás pedig önkéntes és ingyenes lesz. 

A cikkben hozzáteszik, hogy egyelőre nincs információjuk a többi kórházból, de szinte biztos, hogy nemcsak a Honvédkórházba érkezik oltóanyag.

Emlékeztetnek arra is, hogy a Pfizer/BioNTech vakcináját mínusz 70 fokon szállítják. A levélben azt is írják, ezért várják már most a jelentkezéseket, hogy tervezhető legyen az oltás, ne legyen pazarlás a már kiolvaszott és nem beadott hatóanyagokkal, mivel a kiolvasztás után egy tálcából 795 főt lehet beoltani. 

A Pfizer/BioNTech vakcinája két oltásból áll: az első oltás 12 nap után kezd hatni és fejt ki bizonyos védettséget, a 21. nap után beadott második oltás viszont további 7 napon túl már 95 százalékos hatákonyságú. 

 

Figyelmébe ajánljuk