Egyre több az új koronavírus-fertőzött, 873 új esetet jelentettek

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 13.

Katasztrófa

Meghalt 12 beteg.

A hétvégi összesített adatok szerin 5 840 588 fő kapta már meg az első koronavírus elleni oltását, közülük 5 545 538-an már a második oltást is felvették, míg 512 ezren már a harmadik oltást is megkapták.

Az elmúlt három napban 873 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 815 605 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 36 631 tesztet végeztek el az elmúlt napokban. Az elmúlt hételejei adatok alapján egyértelműen látszik, hogy folyamatosan növekszik az új fertőzöttek száma, míg egy hete ilyenkor 648 új esetről számoltak be, addig még egy héttel korábban 521 fertőzöttről, még egy héttel korábban, augusztus 20 után pedig 340 betegről. 

Az aktív fertőzöttek száma pedig 6 502 főre emelkedett.

Elhunyt 12 beteg, így az elhunytak száma 30 098 főre emelkedett.

266 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 34-en vannak lélegeztetőgépen. Egyre többen szorulnak kórházi kezelésre, és gépi lélegeztetésre.

A gyógyultak száma jelenleg 779 005 fő.

(koronavirus.gov.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?