Elaludhatott a szlovákiai baleset során kamionnak ütköző magyar busz sofőrje

  • narancs.hu
  • 2023. május 16.

Katasztrófa

8 ember került kórházba életveszélyes sérülésekkel, közülük kettőt mélyaltatásban tartanak.

Egyre több részlet derül ki a tragikus szlovákiai buszbalesetről. Mint arról lapunk is beszámolt, a jelenlegi információk szerint a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg.

A szlovák sajtóban megjelent hírek szerint

a magyar busz 100 km/óra sebességgel hajthatott bele egy, a leállósávban álló kamionba.

A rendőrség közlése szerint a kamion és a busz sofőrjének alkoholtesztje is negatív lett.

A TV JOJ szerint a magyar busz sofőrje elaludhatott. A baleset okáról egyelőre más információ nem jelent meg, a hatóságok nem nyilatkoztak.

 
Fotó: MTI/AP/TASR/Michal Svítok

A szlovák sajtóban korábban 55 sérült ről írtak, majd ezt korrigálták 59-re, mert a mostani információk szerint úgy tudni, a buszon összesen 59-en utaztak.

Nyolcan kerültek kórházba életveszélyes sérülésekkel, két embert mélyaltatásban tartanak – hangzott el az M1 Híradójában.

23 súlyos és közepesen súlyos sérültet kezelnek kórházban. Ők arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek. Több emberen kellett életmentő műtétet végrehajtani.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára kedd reggel közölte, hogy a Szlovákiában balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül 18-an hazaérkeztek Magyarországra. Kiemelte, a 21 súlyos sérült közül ketten továbbra is mélyaltatásban vannak.

A könnyebb sérülteket a malackai (Malacky) tűzoltólaktanyában kialakított krízisközpontba szállították, ahol pszichológusok és orvosok foglalkoztak velük. A 38 könnyebb sérült közül 19 embert szállítottak kórházba, a többiek 18 óra után mentesítő busszal elindultak Magyarországra.

Menczer elmondta, hogy minden utast sikerült azonosítani. A baleset okával kapcsolatban nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, azt mondta: addig nem kommentálja ezt, amíg a hatósági vizsgálat le nem zárul.

Az M1 tudósítása szerint budapesti és miskolci embereket, feltehetően nyugdíjasokat szállító busz teljes sebességgel belerohant egy kamionba, amely épp az autópálya melletti pihenőhelyről hajtott vissza a sztrádára. A szlovák források szerint viszont leállósávban álló kamionba rohant bele a magyar busz – egyelőre nem tisztázott, hogy is történt pontosan az eset. Az ütközés után a busz összeroncsolódott, az úttesten hevertek az utasülések, a kamion rakománya az útra borult. Mint beszámoltak róla, a közösségi oldalakra feltöltött videón jól látszott, hogy a kamion az árokba csúszott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.