Súlyos arc-, medence- és alsóvégtag-sérüléseket szenvedett a szlovákiai buszbaleset több sérültje

  • narancs.hu
  • 2023. május 15.

Katasztrófa

Egyesek mesterséges lélegeztetésre szorulnak.

Nagyon súlyosak a Pozsonyi Egyetemi Kórházban ápolt páciensek sérülései Michal Palkovič egészségügyi miniszter közlése szerint – számolt be a hírről a Bumm.sk.

Többszörös traumákról van szó, súlyos arc-, medence- és alsóvégtag-sérülésekről, egyesek mesterséges lélegeztetésre szorulnak

– mondta a miniszter.

Korábban kiderült, hogy 

a szlovákiai magyar buszbaleset sérültjei közül 10 embert szállítottak a pozsonyi egyetemi kórházba (UNB), közülük 8 ember állapota kritikus

Az egészségügyi miniszter közlése szerint a mentőszolgálathoz 10:33 órakor érkezett az első bejelentés, a mentők tíz percen belül a helyszínre érkeztek, 11:17 órakor már beszállították az első pácienseket a Pozsonyi Egyetemi Kórházba – írja a lap.

 
 
Fotó: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok

Lenka Dunajová Družkovská, az egészségügyi tárca államtitkára arról számolt be, hogy a Pozsonyi Egyetemi Kórház mellett a nagyszombati, malackai és szakolcai kórházba is szállítottak sérülteket. Közlése szerint

főként idősebb páciensekről van szó.

A szakolcai kórházban jelenleg négy sérültet ápolnak, ők főként töréseket, zúzódásokat és agyrázkódást szenvedtek. "Az egyik pácienst azonnal meg kellett műteni" – idézi Martina Pavlikovát, a kórház szóvivőjét a Bumm.sk.

Mint arról lapunk is beszámolt, a

Hamarosan elindulhatnak Magyarországra a délelőtti szlovákiai buszbaleset könnyű sérültjei, miután megérkezett értük a mentesítő járat - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő délutáni műsorában.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár arról számolt be, hogy

budapesti és miskolci magyarok, "feltehetően nyugdíjasok" utaztak a buszon.

Közölte azt is,

a jelenlegi információk szerint a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg.

Mint arról lapunk is beszámolt, a magyar busz egy kamionnal ütközött össze a szlovák D2-es autópályán.

Mindeközben kiderült, hamarosan elindulhatnak Magyarországra a délelőtti szlovákiai buszbaleset könnyű sérültjei, miután megérkezett értük a mentesítő járat – hangzott el az M1 műsorában. Az M1 tudósítója elmondta, a könnyű sérültek közül is többen szorulnak kórházi kezelésre, közülük 19-et elszállítottak Malackából (Malacky) négy pozsonyi kórházba.

Úgy tudni, az utasok közül a legtöbben a hajnali indulás miatt aludtak az autóbuszon, így nem emlékeznek, hogy az ütközés pillanatában mi történt.

A szlovák rendőrség még mindig nem tudja, hogy pontosan hogyan történt az ütközés.

A tudósítások szerint az autópályán már zökkenőmentes a forgalom.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk