Elhagyhatta a kórházat Berlusconi

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 14.

Katasztrófa

"Életem legnehezebb és legveszélyesebb próbatétele volt ez" - így jellemezte a koronavírus miatti tíznapos kórházi kezelését.

Élete legnagyobb próbatételének nevezte a koronavírus-fertőzést Silvio Berlusconi volt kormányfő, a Hajrá Olaszország párt elnöke a milánói San Raffaele kórház előtt mondott rövid nyilatkozatában, amikor a szeptember 3-tól tartó kezelés után elhagyta a klinikát hétfőn.

Berlusconi láthatóan meghatódva mondott köszönetet a kórház orvosainak, személyzetének és mindazoknak, akik jókívánságaikat küldték neki az utóbbi több mint tíz napban.
"Életem legnehezebb és legveszélyesebb próbatétele volt ez" – jelentette ki. Elmondta, hogy a vizsgálatok szerint rendkívül magas fertőzöttségi szinttel érkezett a kórházba, ahol többek között kétoldalú tüdőgyulladással kezelték.

A szeptember 29-én nyolcvannegyedik évét betöltő politikus emlékeztetett arra is, hogy Olaszországban a nyolcvan év feletti betegek nyolcvan százaléka elhunyt.
Berlusconi arról is beszélt, hogy a járványhullámok miatt az országot nem állíthatják le ismét, mivel ez precedens nélküli gazdasági katasztrófához vezetne. Ezzel egy időben arra kért mindenkit, ne becsülje alá a koronavírus-fertőzés veszélyességét. Hangsúlyozta, mindenkinek személyes felelősségétől is függ, mennyire kockáztatja saját és mások egészségét.

Még nehezen veszi a levegőt, ezért a következő heteket a Milánó közeli villájában tölti, ahol további teszteket végeznek rajta állapota ellenőrzésére.
A fertőzést valószínűleg augusztusban Szardínia szigetén kapta el a, amelytől két lánya, egyik fia és Berlusconi élettársa is megbetegedett.

Figyelmébe ajánljuk