Elmosta a vihar Orosházát, óriási felhőszakadás volt Békés megyében

  • narancs.hu
  • 2023. július 2.

Katasztrófa

Kitépett fák, kidöntött villanyoszlopok: hatalmas károkat okozott a felhőszakadás, a tűzoltók folyamatosan dolgoznak.

Rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék zúdult le Békés megyében, a vihar fákat csavart ki, a víz elárasztotta a kerteket és beömlött a pincékbe. A tűzoltók a megye több településén folyamatosan dolgoznak a vasárnap délután átvonult, széllel kísért felhőszakadás okozta károk helyreállításán. Arról, hogyan mosta el a víz Orosházát több videófelvétel is található a közösségi oldalakon.

A legtöbb riasztást a tűzoltók Orosházáról kapták, ahol sok fa is rádőlt az úttestre, az egyik utcában egy körülbelül 70 centiméter átmérőjű platán zuhant az útra. A szél két helyen a villanyoszlopot is kidöntötte, míg máshol a hirtelen lezúduló víz okozott károkat, valahol a pincébe is betört.

Az Időkép azt írja, hogy a kelet felé távozó hidegfront legjavát Orosháza-Gyopárosfürdő kapta, ahol egy nedves légzuhatag okozott rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadékot és viharos erejű szelet.

A tűzoltók Gyuláról további két, Békésről és Békéscsabáról egy-egy riasztást kaptak.

A lokális ítéletidő nem érkezett váratalnul, hiszen már napközben az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzést adott ki arról, hogy néhány helyen felhőszakadásra lehet számítani vasárnap délután.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miben haladta meg a Trónok harca A Gyűrűk Urát?

  • Sepsi László

A filmsorozat jóval ismertebbé vált, mint a regényfolyam, igaz, el is rontották a végét. George R. R. Martin a mai napig nem fejezte be A tűz és jég dalát, így aztán Sepsi László 2012-es írását is gond nélkül elővehetjük az Ásatás című sorozatban.