ENSZ: 45 millió embert fenyeget éhínség világszerte

  • narancs.hu
  • 2021. november 8.

Katasztrófa

A világszervezet programvezetője szerint pedig hétmillió dollár elég lenne 45 millió ember napi étkeztetésének biztosításához egy éven keresztül.

Körülbelül 45 millió embert fenyeget éhínség világszerte, a helyzet különösen súlyos Afganisztánban – erről számolt be hétfőn Rómában az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) az MTI tudósítása szerint.

Ez a szám mintegy háromszor nagyobb, mint amennyit az év elején jósoltak. Tizenötmillió ember esetében a koronavírus-járvány és annak hatásai okozták a kialakult helyzetet.

David Beasley, a WFP igazgatója arra szólította fel a gazdag embereket, hogy egyszeri adománnyal segítsenek. Számításai szerint hétmillió dollár elég lenne 45 millió ember napi étkeztetésének biztosításához egy éven keresztül. A WFP beszámolója szerint a világ legnagyobb humanitárius válsága van kialakulóban Afganisztánban, az ország szükségletei kezdik meghaladni az olyan, konfliktusok által sújtott országokéit is, mint Etiópia, Dél-Szudán, Szíria és Jemen.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.