Galgóczi: A nyájimmunitás eléréséhez az ország 60%-át kellene beoltani

  • narancs.hu
  • 2020. december 28.

Katasztrófa

Eddig 1094 egészségügyi dolgozónak adták be a vakcinát.

Az Operatív Törzs december 28-i sajtótájékoztatóján Galgóczi Ágnes elmondta, hogy a vakcina megérkezése a járványkezelés új szakaszát jelenti. Már 1094 egészségügyi dolgozó meg is kapta az oltást, tette hozzá. 

Miután ismertette a napi koronavírus-adatokat, Galgóczi elmondta, hogy azoknak is javasolják az oltást, akik 3 hónapon túl estek át koronavírus-fertőzésen. Az oltás alkalmával egy kérdőívet kell kitölteni az egészségügyi állapotra vonatkozóan, és ennek alapján döntik el, hogy beoltható-e adott személy. Eddig a már beoltottaknál kükönösebb oltási reakciót nem találtak, tette hozzá. A nyájimmunitás eléréséhez az ország 60%-át kellene beoltani.

A rendőri intézkedésekről elmondták, hogy maszkviselés miatt 834 esetben kellett intézkedniük az ünnepek alatt, a kijárási tilalom szabályának megszegése miatt pedig 1668 emberrel szemben kellett intézkedni. 

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.