Idiótákról szóló könyvvel üzent Romániában a svéd nagykövetség

  • narancs.hu
  • 2021. november 1.

Katasztrófa

Az alacsony átoltottságra céloztak.

Svédország bukaresti nagykövetsége versenyt hirdetett közösségi oldalán. Azok között, akik odaírják, hogy a Litera Kiadó által nemrég megjelentetett svéd könyvet elolvasták – vagy csak hallottak róla – kisorsolnak tíz példányt a könyvből, amelynek szerzője Thomas Erkison, címe pedig: Idiótákkal körülvéve.

A trollkodás – ahogyan a Főtér írja – utal a Hamburger Morgenpost riportjára, amelynek Európa idiótái a címe. Az írás arról szól, hogy Románia, Bulgária és Ukrajna a koronavírus elleni védekezésben az átoltottság szempontjából nagyon rosszul áll. Egy bolgár tisztviselő fogalmaz úgy a cikkben, hogy  „ha az emberek továbbra is Európa idiótáiként viselkednek, és nem oltatják be magukat, az továbbra is súlyosan érinti majd a gazdaságot és a turizmust.”

„Lehet, hogy a poén kissé vaskos és bántó, de ettől még tény, hogy Románia és két szomszédja szégyenpadra került, és más, nagyobb átoltottságú országok polgárai értetlenkedve és szörnyülködve követik figyelemmel az itteni eseményeket” – írja a Főtér.

A romániai koronavírus-helyzetről legutóbb ebben a cikkben írtunk:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk