Juhok és kecskék segítik népszerűsíteni az oltást Németországban

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 3.

Katasztrófa

Úgy tűnik, a kormány mindent bevet.

Juhokat és kecskéket is bevetnek az oltás népszerűsítésére Németországban: 700 állat segítségével egy százméteres fecskendő alakját rajzolták ki egy német legelőn, hogy minél több embert ösztönözzenek a koronavírus elleni védőoltás felvételére.

 Az állatokat hétfőn a Hamburgtól délre fekvő Schneverdingenben terelték össze az akcióhoz. A dpa hírügynökség beszámolója szerint egy juhász több napig gyakorolt az állatokkal. Végül úgy sikerült beállítania őket a megfelkelő formációba, hogy kenyérdarabokat rakott ki a fecskendő alakjában.

Az akciót szervező Hanspeter Etzold elmondta, hogy azokat akarták megszólítani, akik még mindig ódzkodnak az oltástól. "A juhok olyan aranyos állatok, talán jobban át tudják adni az üzenetet" - tette hozzá.

A német kormány a koronavírus-fertőzések legújabb hullámának visszaszorítása érdekében prioritásként kezeli az oltási kampány felgyorsítását.

A legalább kétszer beoltottak aránya hétfőn 71,2 százalék volt Németországban. Az elmúlt hetekben gyorsan nőtt azok száma, akik az emlékeztető, harmadik oltást is megkapták már: jelenleg a lakosság 38,9 százalékát teszik ki.

Andreas Deffner, az egészségügyi minisztérium szóvivője hétfőn azt mondta: az elmúlt hetekben a védőoltásokról folytatott nyilvános vita nyomán úgy tűnik, hogy voltak, akik meggondolták magukat a korábbi kétkedők közül.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk