Karanténba került négy dél-koreai, akiket a Samsung hozott Magyarországra

  • narancs.hu
  • 2020. május 8.

Katasztrófa

Pedig mielőtt elindultak, letesztelték őket.

Koronavírus-gyanúval négy dél-koreai állampolgár karanténban van a budapesti Intercontinental hotelben - írja az Index.

Április 28-án, a Samsung alkalmazottaiként érkeztek Magyarországra, hogy a gödi beruházás mielőbbi befejezésében segítsenek.

Összesen 214 személy érkezett, még Dél-Koreában leteszteltek mindenkit koronavírusra, akkor negatív lett az összes eredmény. A Samsung Budapesten újra elvégezte a tesztet, ekkor jött ki a négy pozitív eset.

A 4 dél-koreai egyelőre nem mutat tüneteket, a Samsung mindenesetre értesítette a magyar hatóságokat, akik valószínűleg újratesztelik majd a karanténba került dolgozókat.

Április 30-án jelent meg az a kormányrendelet, melynek értelmében cseh, lengyel, német, osztrák, szlovák vagy koreai állampolgárok ismét beléphetnek Magyarország területére, ha ezekben az országokban működő kapcsolt vállalkozások alkalmazottjai, és a belépés során valószínűsíteniük kell az üzleti célú utazás tényét.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.