Kásler visszarendelte a rezidenseket az intenzív osztályokra

  • narancs.hu
  • 2021. október 12.

Katasztrófa

A kormány pedig továbbra sem szigorít.

Október 6-án küldött utasítást Kásler Miklós EMMI-miniszter a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményeknek, amelyben az „elsődleges képzőhelyként megjelölt egészségügyi intézménybe” rendelte vissza az aneszteziológia és intenzív terápia szakképzésben foglalkoztatott rezidenseket és szakorvosjelölteket, írja a 444.hu.

Ez a gyakorlatban nem jelent mást, mint hogy a rezidenseknek azonnali hatállyal vissza kell térniük az intenzív osztályokra a külsős gyakorlatról.

Az utasítás az aláírást követő napon, vagyis október 7-én lépett életbe.

Ahogy a cikk is megjegyzi, a járvány alatt egy ilyen utasítás egyáltalán nem lenne furcsa, az azonban már igen, hogy miközben a fertőzöttségi adatok romlanak, a szennyvíz koronavírus-koncentrációja folyamatosan emelkedik, az MTA elnöksége pedig azt javasolja, hogy zárt térben hordjon mindenki maszkot, addig a kormány továbbra sem szigorít és nem hoz semmilyen óvinézkedést a koronavírus-járvány újabb hullámával szemben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk