Két és fél éves kislány fulladt a Balatonba

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 8.

Katasztrófa

Egy matracról csúszott a vízbe, a rendőrség büntetőeljárást indított.

Nem sikerült megmenteni annak a Csehországból érkező két és fél éves kislánynak az életét, aki 2022. augusztus 6-án, a badacsonylábdihegyi kemping strandjánál fulladt bele a Balatonba – írta meg vasárnap délelőtt a Sümegi Szó. A lap hatósági forrásokból úgy értesült, a kislány 16:30 körül merült el a Balatonban, egy matracról csúszott a vízbe.

Az esethez nagy számban kivonuló rendőrök, mentők és helyi kereső egységek mellett a kempingben tartózkodók is csatárláncban keresték a kislányt, akit másfél óra múlva találtak meg. A jelenlévő mentőegység és orvosi személyzet már nem tudott segíteni rajta.

24.hu megkeresésére Bertók Judit, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben. Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, a hatóságok egyelőre nem adhatnak több információt.

Az MTI szerint sajtóértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy a kislány egy kutyával feküdt a matracon, amit elsodort a szél a balesetet megelőzően. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Máté Alexandra pedig azt mondta, hogy a gyermek szülei ott voltak a strandon, a balesetet megelőzően az édesanya tartózkodott a vízben a kislánnyal.

Vízügyi szakemberek rendszeresen hangsúlyozzák, hogy kiskorú gyermeket kizárólag szigorú felügyelet és az időjárás figyelembevétele mellett lehet vízbe engedni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.