Kevés pénz jut a betegek étkeztetésére Romániában

  • narancs.hu
  • 2021. április 3.

Katasztrófa

Kórházigazgató írta a Facebookon, mennyiből kell kihozni a reggelit, ebédet, vacsorát. 

A közösségi médiában szólt hozzá a kórházi étkeztetéssel kapcsolatos vitához Beatrice Mahler, a Marius Nasta Tüdőkórház igazgatója – vette észre a Transindex

A bukaresti egészségügyi intézmény vezetője azt írta, hogy egy koronavírus-fertőzéssel kezelt beteg napi háromszori étkeztetésére 10 lejt kapnak a kórházak. Ha a páciensnek cukorbetegsége miatt speciális menüt kell biztosítani, ezt 15 lejből kell megoldani, ha pedig például tuberkulózisa van, 16 lej a napi keret.

Ez a mintegy 730–1000 forint Beatrice Mahler szerint nem fedezi a valós szükségleteket, nem elég ahhoz,  hogy megfelelő minőségű és mennyiségű ételt adjanak a betegeknek.

A bukaresti tüdőkórház abból a szempontból könnyebb helyzetben van, mint más intézmények – írja az igazgató –, hogy saját konyhát működtet, amelyet nemrég újítottak föl, és viszonylag hatékonyan és rugalmasan tudják fölhasználni az étkeztetésre kapott pénzt – de ezen a helyzeten akkor is javítani kell.

Am văzut în spațiul public diverse discuții despre câți bani sunt alocați pentru alocația de hrană a fiecarui...

Közzétette: Beatrice Mahler – 2021. április 2., péntek

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?