Kiderült, hol tanul a másik iráni fertőzött diák

  • narancs.hu
  • 2020. március 5.

Katasztrófa

De miért nem jelentették be ezt azonnal?

A gödöllői székhelyű Szent István Egyetemen tanul az az iráni hallgató, aki a másik koronavírus által fertőzött beteg Magyarországon – tudta meg az Index. Noha a portál már reggel értesült a hírről, azt csak a ma délutáni operatív törzs sajtótájékoztatóján erősítették meg. Arra a kérdésre, hogy miért nem derült ki korábban, hogy hol tanul a másik diák, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy csak most tudták meg.

Kásler Miklós pedig azt állította, hogy a diák egyszerűen nem mondta meg, melyik intézményben tanul.

A Szent István Egyetem egyébként már február elején óvintézkedéseket rendelt el a vírus megfékezése érdekében, mivel 82 kínai hallgatójuk is van, akik közül sokan fertőzött területre utaztak haza, majd visszatértek Magyarországra a vizsgaidőszak végén.

Az egyik koronavírussal fertőzött diák nem tartotta be az óvintézkedéseket a SOTE szerint

Azok, akik kapcsolatba voltak a fertőzött személlyel, kötelező oktatási szünetüket fogják tölteni óvintézkedések végett. Orbán Viktor pár órája közölte a Facebookon, hogy két koronavírussal fertőzött személy van Magyarországon. Nem sokkal ezután a Semmelweis Egyetem, ahová a két fertőzött iráni diák közül az egyik jár, közleményt adott ki - írja az Index.

Figyelmébe ajánljuk