Koronavírus: 109 új fertőzöttet azonosítottak

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 18.

Katasztrófa

Három beteg elhunyt.

109 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 658 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma- közli a koronavirus.gov.hu.

 

  • Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 045 fő.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 768 891 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 11 722 főre csökkent. 7
  • 5 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.
  • A beoltottak száma 5 687 634 fő, közülük 5 501 199 fő már a második oltását is megkapta.
  • Már 147 ezren a harmadik oltást is felvették. A koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételére az eeszt.gov.hu honlapon lehet időpontot foglalni. 

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Az iskola közeledtével felhívják a szülők figyelemét, hogy a 12 éven felüli gyermeket automatikusan lehet regisztrálni oltásra és számukra is nyitva az időpontfoglaló.

Az iskolakezdés közeledtével az iskolákban is lehetőséget biztosítanak a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni. Augusztus 30. és 31., valamint szeptember 2. és 3. napokon az iskolákban is lesz oltási akció. A szülők az iskolától kapnak tájékoztatást és augusztus 25-ig az iskolának vissza kell jelezniük, hogy kérik, vagy nem kérik a gyermeküknek az oltást. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

A 12-17 éves korosztályban eddig közel 200 ezren regisztráltak oltásra és 162 ezren (81%) már fel is vették azt.  Az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, ez a legegyszerűbb módja a gyermek beoltásának.  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk