Koronavírus: hárman meghaltak, 188 új Covid-fertőzöttet találtak a hétvégén

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 16.

Katasztrófa

Tizenegy beteg szorul gépi lélegeztetésre a hétfőn közölt adatok szerint.

Közzétette hétvégi összesítését a koronavírus-helyzetről beszámoló kormányzati tájékoztató oldal. Beszámolójuk szerint péntek délután vasárnap este között összesen hárman Covid-fertőzött beteg vesztette életét. Kórházi ápolásra 92 beteg szorul jelenleg, közülük 11-en lélegeztetőgépen vannak; mivel a kormányzati portál szerint pénteken még 14 válságos állapotú beteget lélegeztettek, az áldozatok is közülük kerülhettek ki.

Az új fertőzöttek száma 188 fő, ami nagyjából megfelel a napok óta tapasztalható, fokozatosan emelkedő trendnek: péntek reggel még 104 új igazolt covidos esetről számolt be a portál. Az elvégzett tesztek száma a 444.hu szerint 21 092 darab, ami 0,89 százalékos pozitivitást jelent.

A hazi járványhullámokban eddig száma 30 041-en haltak meg. A gyógyultak  jelenleg 768 308 fő, az aktív fertőzöttek száma 12 155 főre csökkent. 

A beoltottak száma 5 677 606 fő, közülük 5 500 193 fő már a második oltását is megkapta.  Ez, a pénteki adatokhoz viszonyítva azt jelenti, hogy a hétvégén 8613 ember kérte első vakcináját,  és 1971 fő a másodikat. 118 ezren már a harmadik oltást is felvették – a harmadik vakcina beadását itt, az EESZT oldalán lehet kérni. Magyarországon eddig már 200 ezer 12-17 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 81 százalékuk már fel is vette azt. Továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.