Koronavírus: márciusi szinten a napi halálesetszám Nagy-Britanniában

  • narancs.hu
  • 2021. július 20.

Katasztrófa

Franciaországban pedig gyorsan terjed a delta variáns.

Kedden az elmúlt hónapok legmagasabb napi halálesetszámát jelentették Nagy-Britanniában: 96 ember halt meg, ez a szám legutoljára március 24-én volt ilyen magas, írta meg a Guardian. A szigetországban hivatalosan 46,558 fertőzöttet tartanak jelenleg nyilván.

Mindeközben Franciaországban az új fertőzések száma eddig nem látott ütemben emelkedik a delta variáns miatt. Az elmúlt 24 órában 18 ezer esetet jelentettek az AFP szerint. Az egészségügyi miniszter azt mondta: az elmúlt héten a vírus terjedési üteme 150 százalékos volt, ilyet nem láttunk a vírus korábbi változatai során.

A napi fertőzések száma most a legmagasabb május óta, a miniszter szerint a számok tükrében „nincs tovább idő a kétségekre és hezitálásra“. Ezzel az oltásszkeptikusokra utalt. Franciaországban eddig a népesség mintegy 45 százaléka vette fel az oltást, az átoltottságot az egészségügyi dolgozók kötelező vakcinálásával is segítik az országban.

A keddi adatok szerint Magyarországon az elmúlt 24 órában 25 új koronavírus-fertőzöttet találtak, és két beteg hunyt el a fertőzés következtében. Jelenleg 77 covid-fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. fő. A beoltottak száma 5 573 557 fő, közülük 5 311 557 fő már a második oltását is megkapta. 4,1 millió magyar továbbra sincs beoltva

A delta variáns már Bosznia-Hercegovinában is megjelent.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk