Érdekes koronavírus-statisztika Belgiumból: ez a korosztály a leginkább érintett

  • narancs.hu
  • 2020. március 16.

Katasztrófa

Kisgyerekek is megfertőződhetnek, de úgy tűnik, van egy korosztály, amely különösen érintett.

Érdekes adatokat tettek közzé a belga hatóságok a koronavírus-fertőzöttekről, amelyek szerint nem igaz, hogy a kisgyerekek ne tudnának megfertőződni a vírustól, csak épp kisebb arányban.

Belgiumban a vasárnapi adatok szerint 886 koronavírus-fertőzött volt, a La Libre belga lap által közölt statisztikák szerint közülük 11-en négy év alatti gyermekek.

A bemutatott diagramokból az is kiderült, hogy a járvány által a leginkább érintett személyek a 45-49 éves férfiak, az országban messze közülük fertőződtek meg a legtöbben. A férfiak esetében az 50-59 évesek között van még sok megbetegedés, de mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztályok közül kevesebb fertőzött került ki.

Érdekes módon a nők esetében Belgiumban a valamivel fiatalabbakat érintette jobban a fertőzés: az ő esetükben a 40-44 évesek közül betegedtek meg a legtöbben.

Hogy az eltérés a járvány jellegéből, az egyes korosztályok életmódjából, vagy Belgium demográfiai összetételéből következik-e, arra a statisztikából egyelőre nem lehet következtetni.

Figyelmébe ajánljuk