Közzétette a kormány, hány beoltott kapta el a koronavírust

  • narancs.hu
  • 2021. április 25.

Katasztrófa

Össze is hasonlították az egyes vakcinatípusokat.

Vasárnap délelőtt a kormányzati Facebook-oldal egy táblázatot közölt arról, hány koronavírusos megbetegedést illetve halálozást regisztráltak a védőoltás felvétele után. 

A poszt szerint a baloldal "oltásellenes kampánya" miatt van szükség arra, hogy bizonyítsák, minden Magyarországon használt vakcina hatékony védelmet nyújt a fertőzés ellen.

A táblázatból az derül ki, hogy április 20-ig 5714 ember fertőződött meg a védőoltás második adagjának felvétele után, és 273-an pedig elhunytak.

A százezer oltottra vetített vakcinatípusonkénti összehasonlításból az jön ki, hogy a Szputnyik V-vel oltottak közül betegedtek vagy haltak meg arányosan a legkevesebben.

Kérdés persze, mennyi információértéke van egy ilyen összehasonlításnak, ami nem tudja figyelembe venni például azt, hogy a Pfizer és a Moderna vakcináival sokkal több idős embert oltottak be, mint a többivel.

Neked ajánljuk

Azonnali: Valami nem stimmel az új kormánnyal

  • narancs.hu

Nagy Mártonnak és Navracsics Tibornak a beterjesztett törvényjavaslat szerint nem lesz önálló minisztériuma, és megjelent egy 113 oldalas salátatörvény-tervezet, amit először hibásan nyújtottak be.