Larry King koronavírusos, kórházban ápolják

  • narancs.hu
  • 2021. január 3.

Katasztrófa

A 87 éves televíziós veterán a különösen veszélyeztetett csoportba tartozik.

Larry King is elkapta a koronavírust és egy hete kórházban kezelik, tudta meg a CNN egy családhoz közeli forrásból. A 87 éves talkshow-veteránt a Los Angeles-i Cedars Sinai Medical Centerben ápoják, ahol a protokollnak megfelelően a három fia sem tudja látogatni.

King a különösen veszélyeztett csoportba tartozik, mert kettes típusú cukorbetegsége van, az elmúlt években több szívrohama is volt,  1987-ben bypass-műtéten, 2019-ben koszorúér-műtéten esett át, 2017-ben pedig tüdőrákot diagnosztizáltak nála, amelyből sikeresen felépült.

Larry King 25 éven keresztül volt a CNN-en futó "Larry King Live" műsorvezetője, ahol elnökjelöltekkel, hírességekkel, sportolókkal, színészekkel és hétköznapi emberekkel egyaránt készített interjúkat. King leghíresebb interjúalanyai közé tartozott többek között Nelson Mandela, Yasser Arafat vagy az amerikai elnökök Nixontól egészen Trumpig. 2010-ben vonult nyugdíjba, több mint 6 ezer adás után. 2012-ben azonban visszatért a képernyőre, a mexikói médiamogullal, Carlos Slimmel közösen alapítottak egy Ora TV nevű csatornát, ahol "Larry King Now" címmel indítottak egy hetente háromszor jelentkező show-t.

Kingnek nehéz éve volt, 2020-ban ugyanis két gyerekét is elveszítette: fia, Andy King 65 évesen kapott szívrohamot, 52 éves lánya, Chaia King pedig augusztusban hunyt el, tüdőrák következtében. Larry King korábban megalapította a "Larry King Cardiac Foundation"-t, a szervezet célja, hogy olyanok gyógyulását segítse, akiknek nincs egészségbiztosítása.

 

Figyelmébe ajánljuk