Lassan, de biztosan emelkedik az aktív fertőzöttek száma

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. szeptember 22.

Katasztrófa

Ketten meghaltak, 501 új fertőzöttet találtak. 

Két beteg meghalt és újabb 501 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán. Az elhunytak száma ezzel 30 143-ra emelkedett. 

Az aktív fertőzöttek száma 7740 – ez az adat szeptember eleje (4826 fő) óta egyelőre lassú, de stabil emelkedést mutat, keddhez képest 100 fővel nőtt az aktív fertőzöttek száma.

Kórházban 406 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 4825-en vannak. 

A kormányzati portálon azt írták: 819 021-re nőtt a Magyarországon összességében azonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma eddig 781 138.

Eddig 5 865 865 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 591 911-en a második, 646 000-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A közlés szerint az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat mielőbb. A portál szerint a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolába, hogy beadják a második vakcinákat a tanév elején beoltott diákoknak. Emellett ez a még beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk