Látványosan megnőtt az új fertőzöttek száma

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 30.

Katasztrófa

Megint többen szorulnak kórházi kezelésre is. Indul az iskolai oltási akció.

A hétvégi összesített alapján eddig 5 740 136 fő kapta már meg az első kornavírus elleni oltását, közülük 5 506 788 fő már a másodikat is felvette. Míg az adatközlés szerint 290 ezren már a harmadik adag vakcinához is hozzájutottak.

Az elmúlt három napban 521 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 812 227 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Ez kiugró adatnak számít az elmúlt időszakban. Múlt hétfőn ez a szám 340 volt (csak akkor a hosszú hétvége miatt négy nap adatát közölték), míg előtte 188, azelőtt meg 156. Az elmúlt három napban 26 863 tesztet végeztek el.

Az aktív fertőzöttek száma 4936 fő, ez az adat valóban folyamatosan csökken.

Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 30 057 fő.

98 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen. Míg a lélegeztetőgépen lévők száma csökkent a múlt heti utolsó adathoz képest, addig az ápoltak száma megnőtt, a pénteki adatközlés alkalmával 82 kórházi kezeltről lehetett tudni. Bár az is igaz, hogy előtte egy nappal meg 93 volt ez a szám. Úgy tűnik, a kórházi kezelésben részesülők száma dinamikusabban változik.

A gyógyultak száma jelenleg 777 234 fő.

A kormányzati közlés szerint a mai napon megkezdődik az iskolai oltási akció, amelyre előzetesen 48 ezer diákot regisztráltak a szüleik. Emellett továbbra is lehet az interneten is regisztrálni a még beoltatlan 12 év feletti gyermeket és számukra is elérhető az időpontfoglaló rendszer.

(koronavirus.gov.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk