Legalább 30 halottja van az újévi Japán földrengéseknek

  • narancs.hu
  • 2024. január 2.

Katasztrófa

A rengések a szigetország középső részén található Isikava prefektúrát érintették a legjobban.

Legalább 30 halottja van a Japánt megrázó súlyos újévi földrengéseknek

derült kiSky News közvetítéséből. A rengések közül a legerősebb eddig 7,6-ot mutatott a Richter-skálán.

A katasztrófa leginkább a szigetország középső részén található Isikava prefektúrát érintette, ahol a halottak mellett 7 súlyos sérültről is beszámoltak a hatóságok, illetve több épület is összeomlott és háztartások ezrei maradtak áram nélkül.

A mentőcsapatok továbbra is igyekeznek elérni az újév napján történt erős földrengés miatt elszigetelt területeket. A mentési munkálatokat azonban rendkívül megnehezítik a súlyosan megrongálódott és elzárt utak. A hatóságok szerint egyelőre nehéz felmérni a katasztrófa teljes mértékét.

Nem jár a vonatok nagy része, leállították a kompokat és a notoi repülőtér kifutójának sérülése miatt a légi közlekedés is szünetel. A reptéren 500 ember rekedt a parkolóban.

A hatóságok több helen arra kérik a lakosságot, hagyják el otthonaikat a további rengések veszélye miatt. Ezekből hétfő óta 90-et észlelt a japán meteorológiai szolgálat,mely korábban a rengéseket követően szökőárra is figyelmeztetett, ám mostanra ennek a veszélye úgy tudni, alábbhagyott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk