Legalább száz helyre hívták a tűzoltókat az éjszakai vihar miatt

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 19.

Katasztrófa

Számos helyen hagyott maga után kisebb-nagyobb károkat az országon átvonuló vihar.

Legalább száz helyre hívták a tűzoltókat az éjszakai, hajnali vihar okozta károk miatt, a tűzoltók egyik címről a másikra haladva számolják fel a viharkárokat – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t hétfőn.

A közlemény szerint számos helyen hagyott maga után kisebb-nagyobb károkat a vasárnap éjjel, hétfő hajnalban az országon átvonuló vihar.

A katasztrófavédelem műveletirányító ügyeleteire a többi között Fadd, valamint Dunakeszi környékéről, Székesfehérvárról, a Balaton mellől és a fővárosból érkeztek bejelentések. A telefonálók leszakadt faágakról, kidőlt fákról, megrongált kéményekről számoltak be.

Békásmegyeren a Budakalász utcai játszótéren fa dőlt ki, Gyomaendrődnél a 443-as úton kellett villanyvezetékre szakadt ágat eltávolítani. Bátonyterenyén az erdészházhoz vezető útra, illetve villanyvezetékre dőlt fa, Faddról, Sáregresről, Papkesziről ledőlt, megrongálódott kémény miatt kértek segítséget. Dunakeszin több helyen leszakadt faág okozott gondot, így például a 2-es főútra is vonultak a tűzoltók. A károkat folyamatosan számolják fel a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk