Felborult egy motorcsónak a Margitszigetnél a tűzijáték után

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 21.

Katasztrófa

A vízbe esett három férfit perceken belül kimentették, senki nem sérült meg.

Felborult egy motorcsónak éjszaka a Margit-szigetnél. A csónakban hárman utaztak, a fővárosi vízirendészek perceken belül kimentették őket – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda reggel a police.hu oldalon.

A rendőrség tájékoztatása szerint a motorcsónak kedden 22 óra 40 perc körül borult fel, tehát nem sokkal azután, hogy véget ért az augusztus 20-i tűzijáték. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság (DVRK) egyik szolgálati hajója a tűzijáték biztosítása miatt a közelben volt, így a csónakról vízbe esett három férfit azonnal kimentették. A csónak utasai közül senki nem sérült meg. A felborult csónakot a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóság hajója vontatta ki.

A tájékoztatás szerint „a baleset azért történt, mert a motorcsónak vezetője egy másik hajó által keltett nagyobb hullámot nem megfelelően vett. Felmerült, hogy a férfi alkoholt fogyasztott, ezért mintavételre állították elő”. Az ügy körülményeit a DVRK büntetőeljárásban vizsgálja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk