Lezártak egy debreceni idősotthont a járványveszély miatt

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 15.

Katasztrófa

Hajdú-Bihar megyében megugrott a fertőzöttek száma, és a szenyvízben is nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége.

A debreceni önkormányzat látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el egy önkormányzati fenntartású idősotthonban. Minderre azután került sor, hogy a megyében megugrott a fertőzöttek száma és a szenyvízben is nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége.

A rendelet péntektől van érvényben a Pallagi úti bentlakásos idősotthonban és annak Szávay Gyula utcai telephelyén, az ott élők és az intézményi dolgozók védelme érdekében.

A rendelet szerint az intézménybe újonnan felvételt nyertek csak két negatív koronavírusteszttel költözhetnek be.

Az önkormányzat szerint az idősotthonok kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járvány időszakában. Közlésük szerint a járvány első szakaszában a gyors, hatékony intézkedéseknek köszönhetően eredményesen sikerült megóvni a szociális intézményekben lakókat.

A kormányzati tájékoztatási oldal adatai szerint az elmúlt egy hónapban 67-tel nőtt a Hajdú-Bihar megyei fertőzöttek száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn közölte, hogy Budapesten és Debrecenben is enyhén növekedő tendenciát mutattak ki a koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a szennyvízben.

Figyelmébe ajánljuk