Már hét halálos áldozata van a koronavírusnak Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2020. március 23.

Katasztrófa

Az igazolt fertőzöttek száma pedig reggelre 167-re nőtt.

Hétfő reggelre hétre nőtt a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma Magyarországon és 167-re a beazonosított fertőzötteké, ez a tegnapihoz képest 36 új azonosított beteget jelent. 16 esetet már gyógyultként regisztráltak.

A koronavirus.gov.hu azt írta, hogy egy újabb idős, krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el, és újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19).

Arra figyelmeztettek, hogy már a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, és Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. Közölték: a tömeges fertőzés lelassításához fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Ismertetésük szerint Magyarországon 167 a fertőzöttek száma, közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 153 magyar állampolgár. A tájékoztató honlap szerint jelenleg 101 fő van karanténban és 5515 tesztet végeztek.

Már 131 beazonosított koronavírusos beteg van Magyarországon

Egy nap alatt 28 fővel több fertőzöttet regisztráltak. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 131-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztatási oldal. A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus.

Figyelmébe ajánljuk