Befutott az orvosi eszközöket szállító gép Kínából

  • narancs.hu
  • 2020.03.23 08:44

Katasztrófa

30 050 védőruhát és 82 ezer orvosi maszkot hoztak.

Hétfőn hajnalban érkezett meg Budapestre a Wizzair első, Kínából orvosi felszereléseket szállító gépe – írja az Innovációt és Technológiai Minisztérium közleménye alapján a 24.hu.

A géppel 30 050 darab védőruha és 82 ezer darab orvosi maszk érkezett a fővárosba. (Hogy ezek a maszkok milyen típusúak, az nem derült ki a közleményből.)

A Sanghajból érkező gépet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Gazsó Balázs, az ITM közigazgatási államtitkára és Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora fogadta. Ahogy írják, a  mostani beszerzést az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem folytatta le.

A tájékoztatás szerint újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány is érkezik majd Magyarországra; a beérkezett készleteket elsősorban az egészségügyi dolgozók fogják megkapni.

Nyugtassa magát Naranccsal a kényszerű otthonlét idején!

Továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk! Járjunk együtt a dolgok végére! Kedves olvasóink, vészhelyzet van, s ilyenkor mindennél fontosabb a tisztánlátás. Ezért jó szívvel javasoljuk, hogy továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk!

Neked ajánljuk