Már ezreket evakuáltak a Julia hurrikán miatt

Katasztrófa

A 120 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedő hurrikán Nicaragua után El Salvador és Guatemala felé veheti az irányt.

Megérkezett Nicaragua partjaihoz a Julia hurrikán, mintegy 6000 embert telepítettek ki, a katasztrófavédelem munkáját a hadsereg is segíti – közölték helyi hatóságok vasárnap.

A kolumbiai San Andrés sziget felől, az amerikai hurrikánközpont (NHC) mérései szerint 120 kilométeres óránkénti sebességgel érkező Julia az előrejelzések szerint Nicaragua után El Salvador és Guatemala felé veszi az irányt.

Rosario Murillo nicaraguai alelnök azt mondta, a hurrikán várhatóan Orinoco és Laguna de Perlas településeknél pusztít majd a leghevesebben.

Az ország meteorológiai szolgálatának előrejelzése szerint akár 38 centiméteres eső is várható. Az érintett térségekben élők biztonságba helyezésében a katonaság is segít. Az NHK egyúttal a hurrikánt kísérő földcsuszamlásokra is figyelmeztetett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk