Törökországban berobbant egy szénbánya, rengeteg a halott

Katasztrófa

Péntek este óta legkevesebb 40 bányász holttestét találták meg, és a számuk sajnos egyre nő.

A fekete-tengeri Amasra város egyik szénbányájában helyi idő szerint pénteken 18:15-kor történt robbanás, szombaton délig legkevesebb 40 halálos áldozatról adtak hírt. A mentőcsapatok több tucatnyi, 300 és 350 méter mélyen a tengerszint alatt rekedt munkás megmentésén dolgoznak. Fatih Donmez török energiaügyi miniszter azt mondta, az első adatok azt mutatják, hogy sújtólégrobbanás történt.

Szulejmán Soylu török belügyminiszter szerint a robbanás idején a föld alatt rekedt 110 bányász közül 49-en valószínűleg meghaltak.

A bánya bejáratánál jelenleg is ott tartózkodnak a csapdába esett bányászok családtagjai. „Nem tudom, mi történt” – mondta az Anadolu hírügynökségnek egy bányász, akinek sikerült sértetlenül kijutnia a tárnákból. „Hirtelen nyomást éreztem, és nem láttam semmit” – tette hozzá.

Mivel a robbanás nem sokkal napnyugta előtt történt, a mentési műveleteket a sötétség is lassította. „A dolgozók közel felét sikerült evakuálni. A legtöbbjük jól van, de vannak súlyos sérültek is” – mondta Recai Cakir, Amasra polgármestere a török NTV magáncsatornának. A helyi kormányzó szerint egy több mint 70 fős csapatnak sikerült elérnie az akna egy olyan pontját, amely mintegy 250 méterrel a felszín alatt van. Egyelőre nem volt világos, hogy a mentők közelebb tudnak-e jutni a csapdába esett munkásokhoz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk