Megérkezett Magyarországra a Pfizer tizennegyedik szállítmánya

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. március 23.

Katasztrófa

2021 második negyedévétől a Pfizer jelentősen megnöveli az országba szállított adagok számát.

Több mint 160 ezer adag Pfizer-BionTech-oltóanyag érkezett Magyarországra kedden, ezzel a két vállalat által fejlesztett koronavírus-vakcinából Magyarországra szállított dózisok száma meghaladta az 1,2 milliót - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

A keddi a tizennegyedik magyarországi szállítmány a Comirnaty nevű oltóanyagból. Az első december 26-án érkezett az országba, majd heti rendszerességgel hozták be a vakcinákat.

A két vállalat célja, hogy - a növekvő globális igénynek megfelelve - idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte.

 Koronavírus - Újabb Pfizer-BioNTech-vakcinák érkeztek Misko

 
A koronavírus elleni Pfizer-BioNTech vakcinák újabb szállítmányát helyezi a hűtőbe Debreceni Rita szakgyógyszerész a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 2021. március 23-án
Fotó: MTI/Vajda János

A Pfizer megbízhatóan leszállította Magyarországnak az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított adagok számát - olvasható a közleményben.

Az oltóanyagról az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján az hangzott el, hogy 157 ezer idős ember részesülhet belőle a következő egy hétben a kórházi oltópontokon.

Figyelmébe ajánljuk