Rusvai Miklós: Az eucharisztikus kongresszus és a vadászati kiállítás rizikófaktort jelent

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 29.

Katasztrófa

Ahogy a teltházas mérkőzések is. „Ne szégyelljük, tegyük fel a maszkot!”

A fertőzöttek száma lassan, de emelkedik, Rusvai Miklós virológus szerint ugyanis nem szabad ezt az adatot fetisizálni, ez ugyanis most, hogy magas az oltottak száma, önmagában kevés információt ad, hiszen az oltottak is megfertőződhetnek, de kevésbé betegedhetnek meg, és sokkal kisebb eséllyel halnak bele a betegségbe – hangsúlyozta az ATV Start műsorában.

Mint mondta, korábban is bizonyos számokhoz kötöttek egyes járványügyi intézkedéseket, most is lehetne ezek alapján döntéseket hozni.

Lezajlott az augusztus 20-ai ünnepségsorozat, és már látjuk, hogy emelkedés van a számokban, ez az iskolakezdés után sem elkerülhető –tette hozz.

Az eucharisztikus kongresszus, a vadászati kiállítás és a teltházas mérkőzések is rizikófaktort jelentenek, ezek után sorra megnőhetnek a járványügyi számok.

Főleg a rizikócsoportba tartozóknak fontos az egyéni védőeszköz, így például a maszkviselés.

„Ne szégyelljük, tegyük fel a maszkot!” – fogalmazott a virológus.

Mint mondta, tavasszal sem a tömegközlekedés volt az elsődleges fertőzési góc, hanem az olyan zárt terek, ahol akár kollégák, vagy családtagok voltak együtt maszk nélkül.

Rusvai Miklós abban bízik, hogy a negyedik hullám már alacsonyabb lesz. Úgy fogalmazott: most vizsgáznak az oltóanyagok. A legjobb érv az lenne az oltás felvétele mellett, ha kiderülne, hogy ez valóban megvéd a haláltól és a súlyos betegségtől – tette hozzá a virológus.

(ATV)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk