Szeged: több orvos karanténban, megfertőződött egy ideggsebész és az SZTE rektorhelyettese is

  • narancs.hu
  • 2020. március 23.

Katasztrófa

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektorának fertőzése után kezdték vizsgálni a lehetséges érintetteket.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Rovó László, a Szegedi Egyetem rektora elismerte, hogy koronavírussal fertőzödött meg, és azt is, hogy annak ellenére visszaállt dolgozni, hogy egy észak-olaszországi síelésből érkezett haza. Mivel Rovó a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is, ezért az ott dolgozókat is meg kell vizsgálni.

A MagyarHang legfrissebb információi szerint vasárnap estig legalább hat embernél – orvosoknál, klinikai munkatársaknál – mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovóval. A megfertőződöttek között van az SZTE egyik rektorhelyettesénél és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti klinikájának egyik orvosa is.

Emellett legalább 9 aneszteziológus, több fül-orr-gégész, szakápoló és műszerezési szakasszisztens (műtős) is karanténba kényszerült, akik ha nem is lesz pozitíva a tesztjük, két hétre mindenképp is kiesnek a betegellátásból.

A lap értesülései szerint az idegsebészeti klinika munkatársa közösen volt síelni Rovó Lászlóval az észak-olaszországi Dél-Tirolban, ahol vélhetően akkor már voltak fertőzöttek. Ez a munkatárs a rektorral ellentétben a hazatérése után egyből karanténba vonult.

A MagyarHang megkeresésére Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy a hatóság elvégezte az említett esetben a kontaktkutatásokat, 120 mintavételt végzett, és az érintettek karanténba kerültek.

Rovó László, a szegedi egyetem rektora elismerte: a fertőzéséről szóló hír igaz!

Más médiumok közlése nyomán a narancs.hu is hírül adta, hogy koronavírussal fertőződött meg Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora. Most ő maga is elismerte. Rovó Lászlót, a szegedi egyetem rektorát jóval azt követően vetették alá vizsgálatoknak, hogy produkálta a koronavírus tüneteit - írja a Magyar Hang.

Figyelmébe ajánljuk