Szijjártó: Egymillió ember számára vett orosz vakcinát Magyarország

  • narancs.hu
  • 2021. január 22.

Katasztrófa

Azaz kétmillió adagot.

Egymillió ember beoltásához elegendő, kétmillió adag koronavírus elleni vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól - ez szintén a Szijjártó Péter Facebook-oldalára feltett videóból derül ki. A szerződés aláírását Szijjártó reggel jelentette be.

Az oltóanyagot három ütemben vásárolják: az első hónapban 300 ezer ember számára, a második hónapban 500 ezer ember számára, a harmadik hónapban 200 ezer ember számára elég vakcinát kapunk- mondta el Szijjártó. 

Szijjártó említette, hogy emellett még a gázvásárlás miatt érkezett Oroszországba, ez ügyben még folynak a tárgyalások. És hozzátette, továbbra is arra törekednek, hogy „a kölcsönös tiszlet mellett fejlesszük kétoldalú kapcsolatrendszerünket”.

A felvételen Szijjártó Péter és az orosz felet képviselő  Szergej Lavrov külügyminiszter közti tárgyalás egy részlete látható. 

A megbeszélésen Szergej Lavrov arról beszélt, hogy a járványellenes együttműködés új területe a kétoldalú kapcsolatoknak. Szerinte a Szputnyik V jól bizonyított Magyarországon, aminek következtében a magyar szakemberek jóváhagyták használatát. Emellett hozzátette, hogy természetesen nyitottak arra, hogy minél szélesebb körben kielégítsék az lakosok szükségleteit, és hogy a humanitárius területen, a kulturális területen és az oktatás területén is szorosra fűzzük az együttműködést a két ország között.

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk