Sziklának ütközött San Diego közelében egy embercsempészhajó, legalább hárman meghaltak

  • narancs.hu
  • 2021. május 3.

Katasztrófa

Kettétört a túlzsúfolt hajó, melyen mintegy 30 ember utazhatott.

Sziklaszirtnek ütközött és kettétört egy túlzsúfolt, feltehetően embereket csempésző hajó vasárnap San Diego partjainál, a balesetben legalább hárman meghaltak és több mint kéttucatnyian megsérültek – közölték a helyi hatóságok.

A tizenkét méter hosszú kabinos motorcsónak Point Loma  parjtainál ütközött a szikláknak, majd tört ketté. Rick Romero, a Sand Diegó-i vízimentő szolgálat illetékese szerint először azt hitték, hogy egy ember van a hajón, de amikor a baleset történt, többtucatnyian kerültek elő  belőle, és ugrottak be a vízbe.

 

 A vízimentők jet skikkel és mentőcsónakokkal siettek a bajba jutottak segítségére. Több embert kimentettek a vízből, egyeseket újra kellett éleszteni. A parti őrség több hajója érkezett a helyszínre, hogy a túlélők után kutasson.

A hatóságok szerint a kabinos motorcsónak túl volt zsúfolva, mintegy harminc ember rejtőzött el benne, és nem voltak a fedélzeten életmentő eszközök.  A parti őrség egyik illetékese, Jeff Stephenson azt mondta, minden jel szerint embercsempészhajó volt, és az Egyesült Államokban illegálisan  bejutni próbáló embereket szállított.

(MTI)

Neked ajánljuk