Tizenhárom újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

  • narancs.hu
  • 2020. július 13.

Katasztrófa

Az aktív fertőzöttek száma 579.

Tizenhárommal, 4247-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt 24 órában nem hunyt el senki – közölte a kormányzati tájékoztatási oldal.

A halottak száma változatlanul 595.

3073-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 579.

127 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 2453-an vannak hatósági házi karanténban.

A közlés szerint a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. A kormány ezért döntött bizonyos országok esetében a beutazási szabályok szigorításáról.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.