Úgy érzed, egy Stephen King-regényben élsz?

  • narancs.hu
  • 2020. április 9.

Katasztrófa

Stephen King reagált a Stephen King-i világhelyzetre.

"Az emberek folyamatosan azzal jönnek, hogy jé, olyan ez, mintha egy Stephen King-sztoriban élnénk" - a rémkirály alighanem a koronavírus nyomdokain keletkezett mémekre utalt, például erre:

false


"Csak azt tudom mondani erre, hogy sajnálom" - mondta el Mr. King egy friss interjúban, melyben többek közt azt fejtegeti, hogy szerinte a mindennapos utazásra épülő társadalmunkban szinte biztos volt egy olyan járvány kitörése, mint a koronavírus.

Mint mondja, ő egyébként nem fél, inkább a bezártság az, ami szerinte a legtöbb embertársát és őt magát is megviseli. Amúgy minden oké, jól halad az új regénnyel, a vírus hatására azonban kénytelen volt 2020-ról 2019-re áthelyezni a cselekményt.

A Narancs életében 2013-ban jött el a nagy pillanat, amikor szemtől-szemben hallgathattuk a rémkirályt, sőt, egy kérdést is feltettünk a nem csak a bezártságot, de a sajtóeseményeket is nehezen viselő legendának:

Szakmáról egy szót se! - Stephen King Párizsban

66 éves fehér férfi, több százmillió eladott könyv szerzője lép a színpadra. Stephen King megérkezett élete első franciaországi sajtótájékoztatójára, hogy A ragyogás folytatásáról, a Doctor Sleepről diskuráljon. Nem, Stephen King nem horrorszerző - ha ezt más állítja, csak legyintünk egyet, ha maga King hozakodik elő ezzel, egyetértően bólogatunk.

Figyelmébe ajánljuk