Újabb 6 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2020. április 4.

Katasztrófa

678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, péntek óta 55 új fertőzést azonosítottak.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a kormányzati koronavírus-oldal. Vagyis péntek óta 55 új fertőzést azonosítottak. Újabb 6 krónikus beteg hunyt el, közülük öten 77 év felettiek voltak. 58 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A most elhunytak között van egy:

  • 54 éves nő, akinek alapbetegségei között volt krónikus légzőszervi betegség, szív- és érrendszeri betegség
  • 77 éves nő, akinek alapbetegségei között volt magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, krónikus anyagcsere betegség
  • 84 éves férfi, akinek alapbetegségei között volt daganatos betegség, érrendszeri betegség
  • 85 éves nő, akinek alapbetegségei között volt magas vérnyomás, anyagcsere betegség
  • 78 éves férfi, akinek alapbetegségei között volt magas vérnyomás, daganatos betegség, anyagcsere betegség
  • 85 éves férfi, akinek alapbetegségei között volt szív- és érrendszeri betegség

Még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

false

 

Fotó: koronavirus.gov.hu

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.