Úszni nem tudó kislányokat sodort el a Tisza, egyiküket még keresik

  • narancs.hu
  • 2023. június 25.

Katasztrófa

Bárhol hirtelen mélyülhet a víz.

Sokan hűsöltek vasárnap a Tiszaparton Benknél, ahova a közeli Eperjeskéről érkeztek rokonukkal a kislányok – 9 és 12 évesek. Szemtanúk szerint először csak bokáig mentek a vízbe, percekkel később már elragadta őket a folyam – adta hírül a Tények nyomán a 24.hu.

A kilencéves kislányt több mint egy kilométerrel arrébb sikerült kimenteni, őt mentőhelikopterrel azonnal kórházba szállították, állapota stabil.

A nagyobbik lányt nem találják, nagy erőkkel keresik a hatóságok 

A kisebbik lányt kimentő férfi úgy fogalmazott, ha pár perccel előbb ér a vízhez, a másik gyereken is segíteni tudott volna. Azt mondta, csoda, hogy eddig a vízfelszínen tudtak maradni, ugyanis egyik gyerek sem tudott úszni.

A helyiek beszámolója alapján rendkívül kiszámíthatatlanul mélyül az adott szakasz, ami helyenként 2,5 méter mély is lehet. Az erős sodrás és az örvények miatt sem biztonságos a fürdőzés, éppen ezért a folyó e szakaszán hatóságilag tilos a fürdőzés.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miben haladta meg a Trónok harca A Gyűrűk Urát?

  • Sepsi László

A filmsorozat jóval ismertebbé vált, mint a regényfolyam, igaz, el is rontották a végét. George R. R. Martin a mai napig nem fejezte be A tűz és jég dalát, így aztán Sepsi László 2012-es írását is gond nélkül elővehetjük az Ásatás című sorozatban.