Vélhetően nem terrorcselekmény volt a vasárnapi koppenhágai lövöldözés

  • narancs.hu
  • 2022. július 4.

Katasztrófa

Az elkövető 22 éves férfi mentális problémákkal küzd.

Vélhetően nem terrorcselekmény volt a vasárnapi, három halálos áldozattal járó koppenhágai lövöldözés – jelentette be a dán főváros rendőrfőnöke hétfőn.

Sajtótájékoztatóján Soren Thomassen elmondta, hogy a 22 éves gyanúsított – akit azóta őrizetbe vettek – egyedül követte el tettét, hozzátéve, hogy a férfi mentális problémákkal küzd.

A három halálos áldozat két 17 éves dán, és egy 47 éves orosz állampolgár. A sérültek között két dán és két svéd állampolgár van, őket súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de a hétfő reggeli beszámolók szerint stabil állapotban vannak.

II. Margit királynő, Frigyes koronaherceg és Mária koronahercegné vasárnap esti nyilatkozatában összetartásra és törődésre szólított fel, s háláját fejezte ki a rendőrség, az egészségügyi- és mentőszolgálat felé, "gyors és hatékony reakciójukért". Mint írták, "legmélyebb együttérzéssel" gondolnak az "áldozatokra, a családjaikra és mindenkire, aki érintett a tragédiában". Dánia miniszterelnöke, Mette Frederiksen is elítélte a vasárnapi "felfoghatatlan, szívszorító, értelmetlen" eseményeket, s ugyancsak az összetartás és a kölcsönös támogatás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A tragédia miatt elhalasztották Harry Styles brit énekes vasárnapi fellépését is, az előadó Twitter-bejegyzésében leírta, "összetört szívvel" gondol Koppenhágára, az áldozatokra és családtagjaikra.

(MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk