Videón mesélte el családja kálváriáját az egyik koronavírusos magyar beteg fia

  • narancs.hu
  • 2020. március 16.

Katasztrófa

Édesanyját napokig a Szent János Kórházban kezelték, majd azt követően, hogy koronavírus tesztje pozitív lett, a Szent László Kórházba szállították. Családtagjai karanténba kerültek.

Videón számolt be a Kútvölgyi kórházban kialakított karanténba került gimnazista családja kálváriájáról – szúrta ki a hvg.hu.

„Két hete, hétfőn, március 2-án anyukám belázasodott, és az állapota nem javult. Keddre az egyik testvérem is belázasodott” – meséli a fiú, akinek édesanyjáról kiderült, hogy napokig koronavírus-fertőzötten feküdt a Szent János Kórházban, majd miután múlt csütörtökön koronavírus tesztje pozitív lett, átszállították a Szent László Kórházba. Vagyis tíz nappal később derült csak ki, hogy koronavírusos, addig ugyanis nem végeztek rajta tesztet. Pedig a lázas nő korábban járt a Szent László Kórházban, de onnan azzal küldték el, hogy szerintük nem koronavírusos, mert nem járt külföldön.

Az nőt védőfelszerelés nélkül ápoló orvosok, nővérek egy része emiatt karanténba került.

A budapesti Toldy Ferenc Gimnázium tanulója szerint nemcsak a nő, hanem a március 3-án belázasodott másik fia tesztje is pozitív lett.

A fiú elmondása szerint az egész családját karanténba tették. Édesapja és nővére, valamint ő, akiknek a tesztje negatív lett a a Kútvölgyi Kórházban vannak elkülönítve. Megmutatta, hogy néz ki az intézmény, mely belülről messze jobb állapotban van, mint kívülről. Valamint beszámolt arról, mit adnak enni a karantén ideje alatt, hát, az épp olyan, mint amilyen elképzeléseink vannak a kórházi kosztról.

Budapesti Karantén VLOG1.

Figyelmébe ajánljuk