Alföldi Róbert és Féner Tamás képeivel is támogatná a rászorulókat a Heti Betevő Egyesület

  • narancs.hu
  • 2020. november 24.

Képzőművészet

Kiállítást és jótékonysági aukciót tart a Heti Betevő Egyesület, a bevételt rászorulók támogatására fordítják a szervezők. Kortárs művészek – festők, grafikusok, fotográfusok – alkotásaira lehet licitálni online.

Az online aukcióra 76 alkotó 112 képet ajánlott fel, amelyek a Godot Kortárs Művészeti Intézetben (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 21.) láthatók péntekig. A kiállítók között van mások mellett Alföldi Róbert színész-rendező, Esterházy Marcell és Féner Tamás fotóművész, Rutkai Bori zenész. A jótékonysági tárlatot idén lapunk munkatársa, Karafiáth Orsolya nyitotta meg. Az online licit ezen a linken érhető el, a bevétel teljes összegét rászorulók téli ellátására és élelmezésére fordítja a licitet szervező Heti Betevő Egyesület.

„Nem álltunk le a járványhelyzet miatt! Miután a szokásos, személyes ebédosztásra nincs lehetőségünk, hajléktalanokat ellátó intézményekhez juttatjuk el az ebédet - ahogy tavasszal is" - közölték. Az önkéntesekből álló egyesület hetedik éve minden vasárnap meleg, éttermi minőségű vasárnapi ebéddel vendégeli meg rászoruló emberekből álló támogatotti körét. A fővárosban körülbelül 400, vidéki csoportjaiknál (Makó, Székesfehérvár, Pécs) 150 adag ételt osztanak ki rendszeresen.

Figyelmébe ajánljuk