Egymillió forintos fődíjjal járó pályázatot hirdet a Várfok Galéria

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 17.

Képzőművészet

És a Vízügy Duna Múzeum képzőművészek számára.

Egymillió forintos fődíjjal hirdet vízrajzi térképek témájában képzőművészeti pályázatot a Vízügy Duna Múzeuma és a budapesti Várfok Galéria. A műveket jövő év március 31-ig várják.

A Duna Múzeum és a Várfok Galéria közti együttműködés a 2022-es Árapály tényezők című időszaki kiállítással vette kezdetét, amelynek során a vízhez, a tengeri utazáshoz, az árapály jelenséghez, a fürdőzéshez kötődő műalkotások a Múzeum gyűjteményének témáihoz kapcsolódtak – olvasható a kiállítóterek közös közleményében.

A kiírásra olyan műveket várnak, amelyek a vízrajzi térképek témáját, formáját értelmezik újra a művészet eszközeivel. A pályázat kiírói arra kíváncsiak, hogyan alkotnák meg saját vízrajzi térképüket a művészek, vagy milyen módon tudnák beemelni a vízrajzi térképek formavilágát képzőművészeti kompozíciókba.

A műveket az erre az alkalomra felkért zsűri bírálja el és dönt a díjak odaítéléséről.

A zsűrit Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője, művészettörténész; Róka Enikő, a Budapesti Történeti Múzeum, Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár vezetője, művészettörténész és Szöllősi-Nagy András, mérnök, hidrológus, az MTA doktora, műgyűjtő alkotja.

A pályázat részleteiről a Duna Múzeumban kaphatnak részletesebb információt az érdeklődők.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk