Kortárs karácsonyi vásár kezdődik a Lobenwein Galériában

  • narancs.hu
  • 2022. december 6.

Képzőművészet

Ismert alkotók, köztük Bukta Imre, drMáriás, Ef Zámbó István művei jelenítik meg az ünnepet.

Közel 30 kortárs képzőművész kapott felkérést a Lobenwein Galéria első, karácsonyi akciójára. A neves alkotók - köztük Bukta Imre, drMáriás, Ef Zámbó István, Kiss Tibor, Soós Nóra, Pakosz Anna, vagy Wahorn András -  kivétel nélkül arra vállalkoztak, hogy karácsonyi ihletésű műveikkel mutatják meg, mit jelent számukra az ünnep. Az alkotások december 7-23. között a Főfotóban (VIII. Baross u. 10.) lesznek láthatók.

Az eredeti művek december 20-án, aukción találhatnak gazdára, a művek kikiáltási ára százezer forinttól közel kétmillió forintig mozog. Kis példányban sorszámozott, szignózott reprodukciók is kaphatók a www.artxmas.hu oldalon. 

“Kíváncsi voltam, hogy mit jelent a karácsony azoknak a művészeknek, akiket nagyra tartok, akik sok-sok alkotásukkal teszik szebbé a hétköznapjainkat”mondta Lobenwein Norbert, a galéria alapítója.  

 Az ArtXmas 2022-es kollekciója ezen a linken tekinthető meg.

(Címlapképünkön: Bereczki Kata Szt. család című alkotása)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk