Nagyon megverte az ellenzék a Fideszt a jászberényi időközin

  • narancs.hu
  • 2023. január 15.

Kis-Magyarország

Újraválasztották Budai Lóránt polgármestert, az egyéni körzeteket mind a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjei nyerték.

90,48 %-os feldolgozottságnál vasárnap este háromnegyed 10-kor a szavazatok közel 68 százalékát elnyerte a Közösen Jászberényért Egyesült (KJE) jobbikos jelöltje, a régi-új polgármester, Budai Lóránt. A Fidesz által támogatott „független” jelölt, Besenyi Orsolya kevesebb, mint 30 százalékot kapott. A tíz egyéni körzetben ugyancsak az ellenzéki jelöltek nyertek (néhány helyen még nem volt végleges eredmény vasárnap késő este, de a KJE jelöltjei ott is fölényesen vezettek), a képviselő-testületben ezzel stabil ellenzéki többség alakult ki. A fideszes indulók közül mindössze négyen szereztek mandátumot, kizárólag kompenzációs listán.

A Fidesz sok pénzzel megtolta Besenyi kampányát, még Fásy Ádám is ellátogatott a településre. Lapunk úgy tudja, vasárnap fideszes aktivisták házról házra járva kapacitálták az embereket a kormánypárti jelöltek melletti szavazásra.

Az ellenzék annak ellenére nyert simán, hogy Budai Lóránt kampányában nem vett részt a Demokratikus Koalíció. A KJE győzelme egyúttal nagy pofon a térség mindenható urának, Pócs János fideszes országgyűlési képviselőnek. Arról, hogy Jászberényben miért kellett időközi választást tartani és mi vezetett idáig, rendszeresen cikkezett a Narancs.hu. Erről szóló írásainkat itt olvashatják.

Időközi választás volt a Tolna megyei Iregszemcsén is, ahol Tóth Szabolcs független jelölt a szavazok 42,14 százalékát szerezte meg.

(Címlapképünkön Budai Lóránt. Fotó: Tóth András)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk