A káosz a győri városházán - Borkai esküt tesz, majd lemond
borkai_szavaz_top_story_lead.jpg

A káosz a győri városházán - Borkai esküt tesz, majd lemond

  • narancs.hu
  • 2019. november 7.

Kis-Magyarország

Tüntetők próbáltak meg bejutni Borkai Zsolt eskütételére.

Zajlik a győri önkormányzat alakuló ülése, mely botrányos körülmények között kezdődött meg.

A Városháza előtt tüntetők gyűltek össze, akik megpróbálnak bejutni az épületbe, ám ezt a biztonsági őrök nem engedik nekik. A 24.hu szerint a tüntetők között látható Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő is.

Hol van Borkai? kiabálják a tüntetők, de a „mocskos kurvapecér”, „kábítószeres geci” és ehhez hasonló nem túl kifinomult üzeneteket is kiabálnak a botrányba keveredett győri polgármester felé. A 444 tudósítása szerint a tüntetők rázendítettek az Add ide a didit című slágerre is - emlékezetes, hogy Borkai Zsolt kiszivárgott videóján erre dalra ment a buli. Közben dulakodás is kialakult a tüntetők és a biztonságiak között. Néhányan át is törték a sorfalat, és a Díszteremig jutó néhány tüntető sípolva dörömbölni kezdett az ajtón

Az újságíróknak eközben megtiltották, hogy a politikusoktól kérdezzenek, és csak a karzatról követhetik az eseményeket.

Mitán Borkai lemond, a választás 70-90 nappal követi majd a kiírását, tehát valamikor jövő év elején tartják majd meg. Az ellenzék előválasztással szeretné kiválasztani közös jelöltjét.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?