A koronavírus miatt péntekig el kell hagyni a szegedi egyetemi kollégiumokat

  • narancs.hu
  • 2020. március 12.

Kis-Magyarország

Több szegedi egyetemi hallgató jelezte a szeged.hu-nak, hogy körlevélben értesítették őket: péntekig ki kell költözniük.

Minderről szerda éjszaka 11 óra után e-mailben tájékoztatta a több ezer érintett egyetemi hallgatót a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Koronavírus Ügyi Operatív Bizottsága.

A körlevél értelmében a szegedi egyetem kollégiumaiból március 13-áig, vagyis péntekig ki kell költözniük a hallgatóknak, a külföldi állampolgárok maradhatnak, valamint aki nem tudja megoldani a költözést, például mert nincs hova mennie, az egyedi elbírálást kérhet.

Emellett a bizottság arra kéri a SZTE hallgatóit, hogy lehetőség szerint ne utazzanak külföldre „személyes biztonságuk és a Magyarországra történő visszautazásuk zavartalansága érdekében.”

false

További részletek a szeged.hu-n.

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.