Folytatódik a Jobbik szétesése: a vasi szervezet is olvad

  • Kupi Györgyi
  • 2020. március 3.

Kis-Magyarország

A Jobbik vas megyei alapszervezeteinek megszűnését, egyúttal a vezetők kilépését jelentette be Fb-oldalán kedd reggel Rába Kálmán, a Jobbik kőszegi alapszervezetének elnöke, a párt megyei közgyűlési képviselője. Később kiderült, mégsem szűnik meg teljesen a vasi jobbik.

Rába Kálmán közösségi oldalán megjegyzi: „13 éve Bana Tibor vezetésével alakultak meg első szervezeteink Vas megyében, amelyek azóta is alázatos és kemény munkát végeztek. A megválasztott elnökség részéről mégis nemtelen támadások érték országgyűlési képviselőnket. Bana Tibor lelkiismeretes munkájával mindig a Jobbikot szolgálta és neki köszönhető, hogy megyénkben a Jobbik 13 éven keresztül működött.”

Bana Tibor hétfőn jelentette be kilépését a Jobbikból, s ezt követően független országgyűlési képviselőként folytatja munkáját.

Sutba dobták az alapértékeket

A döntés indoka a közlemény szerint az, hogy Jakab Péter pártelnök illetve a jelenlegi elnökség „a legsötétebb orbáni vagy rákosista idők vezetési stílusát idézi, sutba vetve a Jobbik alapértékeit, a jobboldali, a nemzeti és a konzervatív irányvonalat”.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke

Jakab Péter, a Jobbik elnöke

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Korábban a Narancs.hu beszámolt arról, hogy januárban megszűnt a Jobbik békéscsabai szervezete, néhány nappal ezelőtt ugyanez történt az ország második legnépesebb városában, Debrecenben is.

Frissítés: eredetileg a cikkünk címében az szerepelt Rába posztja alapján, hogy megszűnik a vasi Jobbik. Később viszont Balassa Péter, a Jobbik Vas megyei regionális igazgatója az Indexnek azt nyilatkozta, őt nem tájékoztatták tömeges kilépésről az érintett párttársai. Miután azonban a sajtóban szárnyra kelt ez a hír, Balassa körbetelefonálta a Vas megyei Jobbik-alapszervezeteket, így kiderült: sokan valóban elhagyni tervezik a pártot, mások azonban maradni kívánnak, így szervezeti és személyi átalakításokkal a Vas megyei szervezet egyáltalán nem szűnik meg.

Figyelmébe ajánljuk

Kormányinfó: Magyar Péternek új korszaka van

  • narancs.hu

Gulyás Gergely szerint háborúra készül a NATO, hozzánk viszont jön a kínai elnök. Az üzemanyag árait nem fagyasztják be, csak árcsökkentésre vennék rá a kereskedőket. Az nem derült ki, hogyan.

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.